top of page

Coaching bij Kinder Coachpraktijk Echt KCE

Coachpraktijk Echt puzzel

Wat betekent coaching?

Een goede coach zorgt ervoor dat de ander gaat nadenken en zelf tot oplossingen komt. Dit is het meest krachtige systeem voor ieder mens. Wat je bij jezelf ontdekt en verandert blijft.... 

 

Ieder ouder heeft wel eens een moment in de opvoeding dat hij/zij het even niet meer weet. KinderCoachpraktijkEcht is gespecialiseerd om kinderen of jongeren en hun ouders verder te helpen. Waar moet ik dan zoal aan denken?

 

- leerproblemen

- gedragsproblemen

- (motivatie)problemen op school

- angsten

- faalangst

- conflicten thuis

- kinderen met autisme

- kinderen met ADHD

- echtscheidingsproblematieken

Ik werk vooral oplossingsgericht en zet meerdere technieken in van NLP. Als het probleem in het systeem zit, ga ik op zoek naar de belemmeringen d.m.v. systemisch coachen. 


Bij de intake bespreken we hoeveel afspraken er nodig zijn om aan een oplossing te werken.

Bij kinderen jonger dan 12 jaar werk ik altijd samen met de ouder. Boven de 12 jaar wordt in overleg afgesproken of de ouder aanwezig is bij het gesprek. Bij het intake-gesprek is de ouder altijd aanwezig.

Bij KinderCoachpraktijkEcht KCE leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd en het kind sterker maken. Ouders leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen tijdens deze verandering.
Het doel van de coaching is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering.

Werkwijze

De ouder meldt het kind aan per telefoon en/of via het aanmeldformulier. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een intake-gesprek. Bij dit intake-gesprek wordt besproken waar we aan gaan werken en hoeveel sessies er nodig zijn. Ook wordt besproken of de ouder aanwezig is bij deze sessies.  

De opleiding voor kindercoach heb ik gevolgd bij Tea Adema. In deze video legt zij uit wat kindercoaching inhoudt.

bottom of page